top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverburo ilja

Ja echt vet zo’n workation

Bijgewerkt op: 12 okt. 2022

Vrij om te gaan en staan waar je wilt, met een camper, en tussendoor gewoon werken. Want meer dan een laptop en internet heb ik niet nodig. Met dat in mijn achterhoofd gingen mijn vriend en ik richting Frankrijk.

Een voorwaarde was wel een weekje in ieder geval op 1 en dezelfde plek, om de rust erin te houden van niet steeds weer inpakken, rijden en bedenken waar we dan heen gaan.

Ik ging op zoek naar een camping aan de kust met een vet skatepark vlakbij.


Wat ik een beetje over het hoofd had gezien was dat het een echte familiecamping was. Met animatie. En dat dat allerlaatste plekje wat er nog was, het kutste plekje ooit was, recht naast de BBQ plek, het zwembad en het restaurant.

De dag van aankomst werden we om 18:00 uur stipt al getrakteerd op de macarena en andere schijtmuziek, want het was tijd voor een dansje. Het sufste wijf van alle medewerkers stond dan in haar blauwe camping poloshirt een paar lullige pasjes te doen die kinderen dan mee konden doen. Ruimte voor vrije interpretatie was er niet. Ik denk dat je dan acuut door de camping mascotte gelyncht werd. Na een half uur hardop haten besloten we dat het de hele week zo zou zijn en dat we ons eraan over zouden geven. Het principe, if you can’t beat them, join them, was ook niet eens een optie, want mijn vriend mocht niet in zwemshort bij het zwembad. Alleen strakke speedo’s.


Anyhow, er was dus wel wat entertainment. Ook muziek ‘s avonds. En gillende kinderen. En rook van een BBQ. En nee, geen andere plek. En het wende redelijk snel. Soort van.


Ik had dingen te doen. Het was immers een workation, dus ik nestelde mezelf in de camper achter het handige tafeltje wat mijn vriend nog last minute super goed gemaakt had. We hadden het getest, maar waar ik geen rekening mee had gehouden was dat ik altijd zooi om me heen heb liggen en daar was geen plek voor. Plus wanneer ik erop leunde bewoog het, want het was toch wel een beetje gammel. Dus geen ideale werkplek.


Doordat ik me zo erg moest focussen op het niet afgeleid zijn door alles, want ja HSP galore hier, had ik echt nul focus over voor het werk. Zo moest ik een logo ontwerp maken, maar dat is er gewoon niet van gekomen. Ik had ook een paar zoom meetings staan. Dat betekende dat mijn vriend ten eerste alles kon horen, hij een soort van weggejaagd werd en dus dan maar buiten ging zitten en door dat geouwehoer van mij en de ander zich ook niet meer kon concentreren. Plus om een beetje privacy te hebben deed ik dan de deur dicht van de camper. Ken je dat verhaal van een hond niet 5 minuten in een hete auto laten zitten? Nou dat dus. Kei heet! Pfffff. Na een week hoefde we nog niet meteen naar huis, maar we hadden ook nog niet echt een plan waar we dan nog wel heen wilde. Maar wat maakt het ook uit? Want woohoo digital nomad, vanlife, workation, jeweettoch?


Niks. Niks heb ik nog gedaan qua werk. Alleen maar gedacht, was ik maar thuis dan kan ik tenminste weer gewoon werken. In alle rust in mijn eigen ruimte.

Conclusie van dit hele verhaal?

Het idee is veel leuker dan de uitvoering. Maar, we geven nog niet op!

Ik denk dat sommige werkzaamheden prima gaan, zoals het schrijven van een blog, of teksten voor social media en daar wat leuke plaatjes bij maken. Ook is dit mini werkplekje schattig en vast ook heel Pinterest waardig wanneer de inrichting van onze camper beige zou zijn en er ook nog een dromenvanger hangt. Maar schattig heb ik geen reet aan. Dus gezien mijn vriend toch een nieuwe camper gaat bouwen voor ons, is dit echt een punt om goed over na te denken.

Een camping met animatie? Nooit meer. Dus een plek in de natuur waar niks te doen is, zou een betere optie zijn.


Gezien vrijheid een van mijn kernwaarden is, dacht ik dat dit precies zou zijn wat ik wil. Maar ik ga echt veel lekkerder op mijn eigen werkplek, routine en rust. Doordat ik mega snel overprikkeld raak is gewoon maar ergens heen rijden en dan werken vanuit een camper misschien niet helemaal voor mij weggelegd. Maar nu ik dit heb gedaan weet ik hoe het op een andere manier wel zou kunnen werken.


Ohja, mijn vriend had ook allemaal voornemens. Het programma sketchup leren, nieuwe designs maken voor zijn kledingmerk, ideeën uitwerken voor een nieuwe camper indeling en lezen. En weet je wat die heeft gedaan? Gelezen. En verder niks. Want voor hem werkte het ook niet!


Wordt vervolgd…… denk ik p.s. wel heb ik een hele fijne vakantie gehad! Zwemmen, skaten, lezen, dutjes, borrelen. All good!


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page